marți, 29 martie 2011

Cum poti sa scapi rapid de crizele de nervi

Este firesc sa fi mai nervos in perioadele mai stresante. Insa, uneori iti pierzi controlul, iar starile d eiritare ii pot afecta pe cei din jurul tau.
  •  Poate ar trebui sa consulti un medic specialist - Daca simti ca esti depasit de situtia si nu iti poti reveni dupa o perioada mai stresanta, iar daca starile acestea de irirtare mai sunt completate si ce migrene puternice, atunci poate ar fi cazul sa consulti un medic specialist.
  • Terapia de relaxare florala prin muzica- Aceasta terapie te potate ajuta sa scapi rapid de starile de iritare
  • Numara pana la zece - Ideea este sa deviezi acea energie carte alt scop, cum ar fi numaratul, de exemplu.
  • Citeste bancuri - Daca stii ca te apuca frecvent nervii la birou, de exmplu, ar fi ideal sa ti la indemana un site cu bancuri. Nu o sa itit vina sa crezi, dar la al patrulea banc citit, chiar o sa iti vina sa razi.
  • Paraseste campul da batalie - Daca in timp ce ai o discutie cu cu cineva, simti ca te enervezi, paraseste campul de batalie pentru cateva clipe. Te poti scuza ca te duci pana la baie sau gaseste orice motiv ca sa intrerupi discutia. Astfel, vei avea timp sa te reculegi, in locul unde te retragi.
  • Distragerea atentiei - Gaseste repede ceva care sa iti distraga atentia. ai putea sa citesti o jumatate de pagina de revista, sa te uiti pe geam sau pur si simplu sa te uiti in oglinda. Aranjeaja-ti parul sau canta ceva. Iar, cand te vei intoarce la discutie vei avea alta stare.
  • Fi creativa - Care este scopul care te face sa iti pierzi cumpatul? Interesant ar fi sa iti dezvolti latura creativa a fiintei tale.Gandeste-te ca si daca te enrvezi din cauza aglomeratiei din trafic sidaca nu te enrvezi tot in acelasi timp vei ajunge. Obisnuieste-te sa iti pui o intrebare inainte sa spui o injuratura.

Metode de a renunta la fumat

Obisnuinta de ati aprinde o tigara in pauza, a inceput sa devina extrem de costisitoare.Dar cum sa te lasti de fumat?Dupa mai multe incercari de a reduce treptat tigarile sau de a te lasa brusc, printr-un efort de voiinta, uneori ajungi la concluzia ca ai nevoie de ajutor.Iata cateva sfaturi utile pentru a renunta la aceste viciu:

  • Hipnoza, acupunctura si meditatia pot reprezenta metode alternative pentru a te lasa de fumat, sau deasemenea pentru a botine un rezultat eficint pot fi folosite in combinatie cu plasturii, consilierea psihologica sau guma cu nicotina.
  • Doua din atuu-urile tale principale in lupta cu tigarile le pot reprezenta medicul si psihologul, carora ar trebui sa le faci o vizita. Astfle, specialistul, itit poate determina ce fel de dependenta ai, si care sr fi metodele care ti se potrivesc pentru a renunta la tigari.
  • Pentru ca nevoia de a fuma sa fie diminuata, principalul tau scop trebuie sa fie stabilirea unui echilibru intre corp, minte si reducerea nivelului de stres.
  • Plasturii cu nicotina nu dau intotdeauna rezultate eficiente. Dar, combinate cu terapii alternative si co o odurinta sincera a pacientului, te pot ajuta sa renunti la tigari, definitiv.                                                      

Metode de a scapa de stres

Vrem sa va relatam cateva metode de a scapa de stres dupa o zi obositoare petrecuta la munca
 
  •  Zambeste - Uita-te in jur si gaseste un motiv sa zambesti. Chiar daca aceasta stare de bine nu va dura fosrte multe este suficient pentru a elibera edorfine care sunt supranumite dusmanii stresului.
  • Trage aer adanc in piept - De indata ce vei lua o gura deaer vei observa cum te vei simti intr-o clipa mai linistita
  • Abordeaza problemele cu optimism - Chiar daca problema cu care te confrunti pare sa fie peste puterile tale de a o rezolva, trebuie sa gasesti intotdeauna o fraza de incurajare pe care sa ti-o spui mereu.
  • Relaxeaza-ti corpul- Pentru a aduce un val de confort in intregul organism, incearca pentru cateva momente sa te concentrezi si sa iti relaxezi maxilarul si umerii.
  Trebuie luat in calcul, ca aceste metode nu dureaza mai mult de 6 secunde fiecare si ca pot fi incercate oriunde, fie ca esti la serviciu sau in orice alta parte.