duminică, 10 aprilie 2011

vrei sa renunti la fumat si nu reusesti?

Afla de la noi cateva remedii  naturiste pentru a renunta la fumat!
Sucul de struguri si de portocale: se pare ca aceste doua "licori" ajuta la atenuarea poftei de nicotina, daca sunt consumate de cateva ori pe zi.

Mierea, consumata ca atare sau amestecata cu o ridiche rasa, este un alt remediu la indemana care te ajuta sa te lasi de fumat.

Doua linguri de bicarbonat de sodiu dizolvate intr-un pahar cu apa la fiecare masa este un alt remediu care iti va ameliora simptomele de sevraj asociate lipsei de nicotina.

Fulgii de ovaz te ajuta nu doar sa tii colesterolul sub control, ci si sa reduci pofta de nicotina, chiar si in situatiile in care nu incerci neaparat sa renunti la fumat.

Ovazul salbatic este cunoscut pentru capacitatea sa de a reduce pofta de tutun si starile de nervozitate care se resimt in primele zile cand decizi sa renunti la fumat. Pentru ameliorarea simptomelor, se pun 10 boabe de ovaz intr-un pahar de suc sau de apa si se iau de trei ori pe zi.

Ghimbirul este deosebit de eficient pentru reducerea simtomelor de greata pe care le resimti atunci cand vrei sa renunti la fumat.

Lobelia este o alta planta care este utilizata ca remediu pentru renuntarea la fumat. Este mai eficienta decat ovazul salbatic, dar poate fi toxica daca este luata in doze mari. Se administreaza ca si ovazul salbatic, dar nu trebuie sa pui mai mult de 10 picaturi de extract natural de lobelia intr-un pahar cu apa si sa bei mai mult de trei ori pe zi cand simti nevoia sa fumezi. Lobelia nu se recomanda persoanelor care sufera de boli coronariene si hipertensiune si nici femeilor insarcinate si celor care alapteaza.

Sunatoarea este frecvent folosita pentru a ameliora simptomele de depresie si anxietate resimtite de cei care vor sa se lase de fumat.

De asemenea, unele suplimente de vitamine (in special vitaminele C, E si A) administrate zilnic, te pot ajuta sa treci mai bine peste starile si simtomele pe care le ai atunci cand te-ai hotarat sa renuniti la nicotina.

ora de step

  
   Sanatate prin sport
 Stepul este practic, o noua metoda de  aerobic, diferenta este data de folosirea stepului si a altor accesorii menite sa creasca intensitatea: greutati pentru glezna, gantere mici, combinatii de pasi de dans cu kick-uri preluate din artele martiale.
  Stepul se distinge de alte forme ale gimnastici aerobice prin utilizarea unei platforme care isi poate ajusta inaltimea (stepper). Inaltimea poate fi adaptate la nevoile individuale prin inserarea contratreptelor sub step.