luni, 11 aprilie 2011

Sa vorbim despre.... ciocolata!

Iata cateva lucruri pe care probabil nu le stiati despre ciocolata:

  Ciocolata ajuta la scaderea presiunii arteriale, este sanatoasa pentru inima si probabil pentru multe altele.

   Problema este ca ciocolata se gaseste pe piata sub diferite forme si arome. Cele mai populare tipuri de ciocolata nu au niciun efect benefic asupra organismului. Doar unele tipuri sunt sanatoase pentru organismul nostru.

Ciocolata neagra este cea mai sanatoasa, avand efecte benefice asupra presiunii arteriale. S-a ajuns la acest rezultat dupa ce participantilor la experiment le-au fost oferite diferite tipuri de ciocolata: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte si ciocolata alba, fiind apoi evaluati.
A fost dovedit faptul ca ciocolata neagra contine antioxidanti foarte importanti si benefici pentru organism. Ciocolata neagra duce la scaderea presiunii arteriale, reduce cantitatea de colesterol si creste sensibilitatea insulinei din corp.
 Ciocolata alba si ciocolata cu lapte contine o cantitate redusa de antioxidanti si nu aduc aceeasi beneficii sanatatii noastre.
Ciocolata alba nu contine niciun pic de cacao si este produsa doar din unt de cacao (doar din grasimea din boabele de cacao). In plus, aceasta nu contine nici antioxidanti.
Ciocolata cu lapte, ori ciocolata cu diverse arome se obtine tratand boabele de cacao co o solutie pentru a avea o culoare cat mai inchisa, insa prin acest proces, 90% din substantele benefice din boabele de cacao sunt distruse. In plus, laptele continut de acest tip de ciocolata impiedica antioxidantii ramasi in urma procesarii sa se absoarba in organism.
   In concluzie, cea mai buna ciocolata, cea care aduce cele mai mari beneficii pentru sanatatea ta este ciocolata neagra. Studiile au aratat ca un consum zilnic de 100 de grame de ciocolata neagra pe zi, aduce beneficii neasteptate pentru organismul uman.
Steagurile tarilor reprezentate prin mancarea lor specifica




Brazilia
Australia
 Franta
 
 India
 Italia
 Grecia
 Liban
 Korea de Sud
 Japonia
 Elvetia
 Spania
Marea Britanie
 China
      Indonezia
 Vietnam






O nou de modalitate de a face  sport...tae-boo

   Tae-bo este o forma de miscare ce imbina multe stiluri, precum: dans, box, karate, aerobic, fitness si antrenamente cu greutati.
   Se deosebeste fata de celelalte stiluri de miscare prin faptul ca imbinandu-le, niciodata exercitiile din tae-bo nu vizeaza un singur muschi, ci o grupare de mai multi muschi ce formeaza un sistem locomotoriu