miercuri, 13 aprilie 2011

Aquagym... sport intr-un mod placut!

  Beneficiile  Aquagym-ului
   Este o activitate dedicata tuturor!  Vorbim despre o activitate cu adevarat completa care iti permite sa iti imbunatatesti tonusul si elasticitatea musculara cu exercitii destul de simple. Sa faci gimnastica in apa te solicita mai mult decat cea in sala, miscari putine si simple te vor ajuta sa iti intaresti musculatura si sa ai un aer tonic si sanatos.
* Te ajuta sa slabesti si mai ales iti modeleaza corpul fara riscul de a-ti creste mult masa musculara, cum se intampla adeseori in cazul exercitiilor la sala. Dupa o clasa de gimnastica in apa, muschii sunt mai puternici iar fizicul mai suplu.

* Masajul apei este resimtit pe tot corpul. In timp ce faci gimnastica in apa, presiunea acesteia are un effect benefic asupra tesutului adipos sit e ajuta sa combati cu adevarat eficace,  celulita. Asta faca ca aquagym-ul sa fie extreme de iubit de catre doamne.

* Un alt merit este rolul benefic pe care apa il are asupra circulatiei sanguine si limfatice, combatand in mod eficient senzatia de “greutate in picioare”, varicele si retentia de lichide.

*  Pentru a practica acest tip de gimnastica, nu este necesar sa stii sa inoti. Cursurile de aquagym se tin in special in piscine unde picioarele ating fundul bazinului iar apa iti ajunge pana la piept, cu ajutorul unor accesorii care te ajuta sa “plutesti”.

* Acquagym-ul este foarte indicat viitoarelor mamici. Datorita lipsei gravitatiei si a impactelor violente, acest tip de gimnastica este ideal pentru gravidutele care isi doresc sa aiba o nastere usoare si o revenire rapida dupa sarcina.

* Riscul de a-ti face rau practicand acest tip de exercitii este practic nul, deci gimnastica in apa este perfecta pentru toate persoanele cu probleme articulare sau ale coloanei vertebrale, recomandata si in cazul
 *Este un sport cu adevarat distractiv, pe langa efectele sale pozitive asupra siluetei, nu putem neglija  efectele benefice asupra psihicului si starii generale. Toate miscarile se executa pe muzica si iti permit sa te descarci de tensiunea acumulata la birou si de stress. Dupa o astfel de lectie, te vei simti in forma dar si mai relaxata, mai senina si fericita!

Ora de sport ...azi Cycling

  
   Deşi este cunoscut sub mai multe nume, Spinning, Team Cycling, Indoor Cycling, RPM, etc., activitatea de Cycling este unul dintre cele mai eficiente şi plăcute tipuri de antrenament cardio-tonus.
•    Având multiple avantaje, toată lumea poate pedala la bicicletă chiar dacă sunt sau nu antrenaţi, fiind un antrenament foarte eficient atât pentru începători cât şi pentru avansaţi. Executat corect, există un risc foarte mic de accidentări (low impact). Combină variate forme de antrenament (cardio, antrenamentul de forţă, lucru în echipă), foarte uşor adaptabil la nivelul de pregătire al fiecărui participant, nu necesită o coordonare foarte bună a mişcărilor executate, Cycling-ul poate face parte din antrenamentul fiecăruia dintre noi.
•    Acest tip de antrenament combină atât partea de antrenament aerob (arderea de calorii în prezenţa oxigenului) întâlnit în cadrul antrenamentului prelungit în care rezistenţa este un factor cheie, cât şi antrenamentul anaerob (arderea de calorii în absenţa oxigenului) întâlnit mai ales în sprinturile de scurtă durată, astfel unul dintre cele mai eficiente tipuri cycling este acela cu intervale.
•    Fiecare participant la cycling are un potenţial diferit de efort fizic, de aceea este vital ca în cadrul clasei de cycling să adaptăm profilul clasei la capacitatea de efort variat al fiecăruia, mentinand ritmul şi intensitatea efortului la nivel individual şi nu ca şi comparaţie cu ceilalţi clienţi. Secretul unui antrenament eficient il reprezinta instructorul, care trebuie să aiba capacitatea de a transmite informaţia într-un mod foarte simplu şi eficient.
•    Având ca principii de bază: siguranţa şi eficienţa antrenamentului, un impact cât mai mic asupra întregului corp dar şi îmbunătăţirea nivelului de forţă si rezistenţă al fiecărui participant - activitatea de cycling devine, prin intermediul principalelor caracteristici, balanţă între rezistenţă şi tempo, tehnica pedalării, conservarea energiei pentru arderile aerobe şi anaerobe, factorul cheie RPM (rotaţiile pe minut), unul dintre cele mai cautate şi eficiente antrenamente cardio-tonus!!!