vineri, 6 mai 2011

lectia de sport...azi JUMP AEROBIC (REBOUND)

 Jump aerobic 
Jump aerobic -aerobicul de tip sarituri  la minitrambulina reprezinta un mod placut de a face sport. Reboundingul este un un sport care ajuta la reducerea grasimii corporale, intareste picioarele si mainile, ingusteaza abdomenul si soldurile, creste agilitatea, intareste musculatura intregului corp, furnizeaza un efect aerobic pentru sistemul cardio–pulmonar, energizeaza corpul cand este obosit si iti da o staregenerala fizica si mentala de bine. Toate acestea cu un impact minim asupra articulatiilor!
   Practicarea reboundingului nu are limita de varsta. Oamenii care fac rebound descopera ca sunt capabili sa lucreze mai mult, sa doarma mai bine si se simt mai putin tensionati si nervosi.
   Efectul nu e numai psihologic deoarece aceasta activitate (de balansare in sus si in jos) impotriva gravitatiei efectiv stimuleaza sistemul limfatic fara a traumatiza sistemul osos.Aceasta creeaza o presiune negativa in sistemul limfatic (sistemul tau de curatire) care are un singur sens. In timpul acestei presiuni negative are loc extragerea toxinelor si a otravurilor din celule, avand ca rezultat o mai buna respiratie celulara. Reboundingul e cel mai eficient instrument de exercitiu pentru intregul corp.
   Acesta stimuleaza vindecarea, in special la nivelul gleznelor, genunchilor si spatelui fara socurile unor exercitii normale.