miercuri, 13 aprilie 2011

Ora de sport ...azi Cycling

  
   Deşi este cunoscut sub mai multe nume, Spinning, Team Cycling, Indoor Cycling, RPM, etc., activitatea de Cycling este unul dintre cele mai eficiente şi plăcute tipuri de antrenament cardio-tonus.
•    Având multiple avantaje, toată lumea poate pedala la bicicletă chiar dacă sunt sau nu antrenaţi, fiind un antrenament foarte eficient atât pentru începători cât şi pentru avansaţi. Executat corect, există un risc foarte mic de accidentări (low impact). Combină variate forme de antrenament (cardio, antrenamentul de forţă, lucru în echipă), foarte uşor adaptabil la nivelul de pregătire al fiecărui participant, nu necesită o coordonare foarte bună a mişcărilor executate, Cycling-ul poate face parte din antrenamentul fiecăruia dintre noi.
•    Acest tip de antrenament combină atât partea de antrenament aerob (arderea de calorii în prezenţa oxigenului) întâlnit în cadrul antrenamentului prelungit în care rezistenţa este un factor cheie, cât şi antrenamentul anaerob (arderea de calorii în absenţa oxigenului) întâlnit mai ales în sprinturile de scurtă durată, astfel unul dintre cele mai eficiente tipuri cycling este acela cu intervale.
•    Fiecare participant la cycling are un potenţial diferit de efort fizic, de aceea este vital ca în cadrul clasei de cycling să adaptăm profilul clasei la capacitatea de efort variat al fiecăruia, mentinand ritmul şi intensitatea efortului la nivel individual şi nu ca şi comparaţie cu ceilalţi clienţi. Secretul unui antrenament eficient il reprezinta instructorul, care trebuie să aiba capacitatea de a transmite informaţia într-un mod foarte simplu şi eficient.
•    Având ca principii de bază: siguranţa şi eficienţa antrenamentului, un impact cât mai mic asupra întregului corp dar şi îmbunătăţirea nivelului de forţă si rezistenţă al fiecărui participant - activitatea de cycling devine, prin intermediul principalelor caracteristici, balanţă între rezistenţă şi tempo, tehnica pedalării, conservarea energiei pentru arderile aerobe şi anaerobe, factorul cheie RPM (rotaţiile pe minut), unul dintre cele mai cautate şi eficiente antrenamente cardio-tonus!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu