joi, 5 mai 2011

Pestele..un aliment foarte sanatos!

Cum sa gatim pestele in mod sanatos?...Afla mai jos raspunsul!
Pestele este un aliment cunoscut pentru beneficiile sale, fiind bogat in Omega 3 si indicat in majoritatea dietelor si regimurilor alimentare. Atentie insa, pentru a va bucura de beneficiile oferite de peste, acesta trebuie sa fie gatit intr-un mod cat mai sanatos.
 
Un peste gatit perfect pentru a-si pastra toate proprietatile nutritive este pestele care se rupe usor cu furculita si are o culoare oarecum opaca pe margini si putin translucida pe mijloc.
Atentie mare la timpul de gatire - carnea de peste fiind atat de moale si delicata, se usuca foarte usor in timpul gatitului si se arde la fel de usor. Pentru a ramane fraged, pestele trebuie fie gatit la temperaturi foarte mari si intr-un timp foarte scurt, fie gatit cu apa.
Pestele la gratar este cel mai dificil de gatit, desi pare atat de simplu, tocmai pentru ca pestele se poate arde foarte usor si este foarte uscat. Inainte de a pune pestele pe gratar, folositi o pensula de bucatarie pentru a-l unge cu ulei de masline si neaparat amplasati pestele pe marginile gratarului, ferindu-l de partea din mijloc, care este cea mai calda. Nu va grabiti sa intorceti pestele pe gratar sau sa il miscati imediat dupa ce l-ati asezat, pentru ca se va lipi cu siguranta de gratar si se va rupe. Asteptati sa inceapa sa se coaca si sa lase suc, ca sa nu se mai lipeasca. De indata ce pestele are urme usoare de la gratar, este momentul sa il intoarceti pe partea cealalta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu